10 & 11 oktober: Ontwerpnacht Spoorinnovatie

Doe mee aan de Ontwerpnacht Spoorinnovatie op 10 & 11 oktober en maak kans op een traineeship bij ProRail of een geldprijs! 

Aan kennis geen gebrek bij spoorbeheerder ProRail. De wetenschap heeft zijn werk gedaan. Een vierjarig onderzoeksprogramma naar toekomstbestendig spoor wordt dit jaar afgerond. Hét moment om de kennis in de praktijk te brengen en er business van maken. En daar zoeken we jou voor! 

Tijdens een 36 uur durend internationaal event (van 10 tot en met 11 oktober in Amersfoort) kan jij de inzichten omzetten in concrete businessideeën. En wie dat het beste doet, wint een geldprijs en maakt kans op een traineeship bij ProRail. En oh ja, je mag gratis naar een van de meest vernieuwende events op het gebied van railinfrastructuur, maakt kennis met directeur Pier Eringa en dineert met de managers van ProRail.

Dus, wil jij…
>> Alles leren over toekomstbestendig spoor?
>> Leren in kansen denken én die kennis toepassen?
>> Een unieke kickstart geven aan je carrière?
>> Kans maken op een traineeship bij Prorail?
>> Of op een van de andere prijzen?

Meld je dan nu direct aan als individuele deelnemer of team.
(Je bent ook van harte welkom als je geen interesse hebt in een traineeship bij ProRail.)

 

Als de pop-up niet werkt, klik dan hier.

 

Als de pop-up niet werkt, klik dan hier.

 

Wat gaan we doen?
Op 10 en 11 oktober organiseren we in Amersfoort de Ontwerpnacht Spoorinnovatie. Daarin willen we van wetenschap praktijk maken. Dat is niet gemakkelijk en daarom zoeken we 16 jongprofessionals (die nog net wel of net niet meer studeren) die goed zijn in het kansen zien waar anderen ze laten liggen. En dat belonen we.

Het programma ziet er als volgt uit:
>> Op 10 oktober volg je het Explorail 2017 – Symposium in Amersfoort. Daar wordt 4 jaar wetenschappelijk onderzoek naar een toekomstbestendig spoor gepresenteerd, waarin NWO en ProRail hebben samengewerkt. Centraal stonden technologische ontwikkelingen en innovatieve samenwerkingsverbanden. Maar dat onderzoek sluit vaak niet helemaal aan bij de praktijk. Je kent het waarschijnlijk uit je eigen studie: een briljant idee is nog geen business.
>> ’s Avonds diner je met ProRail managers en brainstormen we over businessideeeën.
>> Na het diner zet je met je team onder begeleiding van het Kennislab voor Urbanisme de eerste stappen in de ontwikkeling van het businessmodel.
>> Je overnacht in het Kennislab voor Urbanisme.
>> Op 11 oktober bezoeken we het ExploRail Innovatiefestival. Daar presenteer je met je team jullie businesscase aan een professionele vakjury. Degene met het meest briljante idee maakt kans op een traineeship bij ProRail en de geldprijs.

Wat valt er te winnen?
>> 800 euro voor de beste groep.
>> Kans op een (betaald) traineeship bij ProRail voor de beste (individuele) deelnemer.
>> Verdere begeleiding voor elke groep die serieus verder wil met het businessmodel dat ze hebben bedacht. En het netwerk van ProRail om dat een stevige boost te geven.

Hoe doe je mee?
>> Schrijf je in via onderstaande aanmeldknop.
>> Je kan als individuele deelnemer meedoen (en dan delen wij je in in een team) of als team van vier deelnemers.
>> Je kan meedoen als je bijna afgestudeerd bent of aan het begin van je carrière staat.
>> We zijn geïnteresseerd in studenten en jongprofessionals met alle mogelijke achtergronden en studies op hbo en wo-niveau.
>> We zoeken 16 deelnemers, bij overaanmelding maken we een inhoudelijke selectie.
>> De voertaal in de groepjes is Nederlands, tijdens het congres wordt ook veel Engels gesproken.
>> Deelname is gratis, inclusief eten, drinken en overnachting.
>> Aanmelden kan tot 1 oktober, maar als het storm loopt kunnen we besluiten de aanmelding eerder te sluiten. Wacht dus niet te lang.

Wil je kans maken op het traineeship bij ProRail, dan gelden aanvullende voorwaarden: je bent (per 1 november 2017) in het bezit van een afgeronde WO-master en je hebt niet meer dan één jaar werkervaring.

Waar? En meer praktische zaken
We werken vanuit het Kennislab voor Urbanisme in Amersfoort. Daar slapen en eten we ook. We werken op de Wagenwerkplaats in Amersfoort, waar het Explorailcongres wordt gehouden. Heb je nog vragen? Neemt contact op met Joline Rodermans (j.rodermans@elba-rec.nl) of Jan-Willem Wesselink (j.wesselink@elba-rec.nl).

Over het ExploRail onderzoeksprogramma
De Ontwerpnacht Spoorinnovatie is onderdeel van de feestelijke afsluiting van het 4-jarige wetenschappelijke onderzoeksprogramma ExploRail gefinancierd door ProRail, NWO en STW. Centraal stonden technologische ontwikkelingen en innovatieve samenwerkingsverbanden tussen spoorstakeholders. Meer informatie over het onderzoeksprogramma is te vinden op www.explorail.nl.