Joëlle Mulkens en Inge Hoekstra, beide genomineerd voor de Welzin Urbanisme Scriptie Award 2014,  deden onderzoek naar een strategische aanpak voor krimpende Nederlandse steden.  Ze ontwikkelden het vernieuwde ‘casco concept’, welke ons stedelijk landschap onderverdeeld in een laag dynamisch raamwerk en hoog dynamische gebruiksruimten. In deze gebruiksruimten bestaat de vrijheid voor krimp en voor het ontwikkelen van allerlei soorten initiatieven. Richtlijnen hiervoor: de meest opvallende plekken in de stad mogen niet in verval raken, braakliggende terreinen moeten meteen ontwikkeld worden en onnodige kosten door het transformeren van wegen en ondergrondse infrastructuur kunnen voorkomen worden door nieuwe ontwikkeling te koppelen aan de laag dynamische infrastructuur.

In de video leggen ze hun strategie voor het vitaal houden van krimpende steden in een Pecha Kucha haarfijn uit. Wat vindt u ervan? Reageer en ding mee naar een gratis abonnement op alle vakbladen van Elba-Rec!

Op vrijdag 9 januari maken we tijdens het kenniscafé in Amersfoort bekend wie van de genomineerden met de hoofdprijs van €1000,- naar huis gaat. Kijk hier voor meer informatie over de award en de andere genomineerden.