Lab Kort

“Kunnen die studenten van jullie niet even een kort onderzoekje voor mij doen?” “Kan er door jullie ook onderzoek worden gedaan naar dit probleem?” “Heb je ook een paar studenten die mijn probleem kunnen onderzoeken?” 

Op die vragen was het antwoord tot nu toe standaard “nee”. Tot nu toe. Want in februari 2014 begon in Amersfoort het Kennislab Kort. In het Kennislab Kort kunt u een korte, praktische vraag voorleggen aan onze topstudenten. Deze vraag wordt vervolgens opgepakt door stagiairs uit het lab, begeleid door een van onze drie inhoudelijke deskundigen: Joost Okkema, Mark Verhijde en Roland Goetgeluk. Klik op Team om meer over hen te lezen.

Bekijk hier de voortgang van dit lab.

HOE WERKT HET?

1)      U heeft een vraag
Het Kennislab Kort is zeer geschikt voor inventarisatie, analyse en een eerste opzet van lastige urbanismevragen. Die vragen kunnen een ruimtelijke, sociale of economische kleur hebben. Bijvoorbeeld: “Wat moet ik met dit leegstaande fabriekscomplex?” “Hoe zorg ik voor meer sociale interactie in mijn wijk?” “Hoe financier ik de opwaardering van dit recreatiegebied?”
2)      Wij hebben een gesprek
Tijdens een intakegesprek bepalen we of de vraag interessant én geschikt is voor ons lab.
3)      We gaan aan de slag
Als we de vraag interessant vinden, gaan we aan de slag:
•    We formeren een groepje van 3 of 4 studenten.
•    We bepalen welke begeleider het  interessantst is.
•    De studenten schrijven een plan van aanpak.
•    De studenten hebben wekelijks contact met u over de voortgang.
•    Na 2 tot 3 maanden leveren we het resultaat aan u op.
4)      U krijgt een concreet antwoord
Uw vraag wordt in het Kennislab Kort beantwoord door één of meerdere studenten onder begeleiding van de inhoudelijke deskundigen. Daar kunt u meteen mee aan de slag.
5)      Kort is ook écht kort
Het Kennislab Kort levert op korte termijn uw antwoord. Dat kan variëren van 2 tot uiterlijk 3 maanden. Per vraag wordt vooraf afgesproken wat de termijn is.

EINDRESULTAAT
In 2 tot 3 maanden analyseren wij uw probleem en geven we een aanzet tot een oplossing. Dat doen we vanuit de principes van het Kennislab:

•    De focus ligt op het fit en vitaal houden van de stad.
•    We denken out-of-the-box.
•    Maar zoeken wel de toepassing.

MEER WETEN?
Neem dan contact op met Jan-Willem Wesselink of Edgar van Eekelen. Bellen kan ook: 033-8700 100.