ONTWIKKELTRAJECT DUURZAME UITDAGING AMERSFOORT

De gemeente Amersfoort wil de verduurzaming van de stad versnellen en is daarom op zoek naar nieuwe ideeën op het gebied van circulaire stedenbouw die om te zetten zijn in business. Daarom organiseert zij in samenwerking met het Kennislab voor Urbanisme de Duurzame Uitdaging Amersfoort, een ontwikkeltraject met kans op financiële ondersteuning voor nieuwe initiatieven gericht op circulaire stedenbouw. De gemeente Amersfoort stelt tienduizend euro beschikbaar.

 

Wil jij

>> Een kickstart geven aan je innovatieve project voor circulaire stedenbouw
>> Je businessplan aanscherpen
>> Leren pitchen als de beste
>> Kans maken op financiële ondersteuning voor je project
>> En een netwerk opbouwen op het gebied van circulair ondernemen in en om Amersfoort?

Schrijf je dan nu in. Deelnemen is gratis. De eerste aanmeldronde sluit 1 december 2017, de tweede 15 december 2017.

Kijk voor meer informatie op de externe projectpagina www.duurzameuitdaging.nl

Wat gaan we doen?

Het ontwikkeltraject gaat in januari 2018 van start en bestaat uit een workshop Business Model Canvas (woensdag 17 januari 2018) , een pitchtraining (woensdag 7 februari 2018), tussentijdse ondersteuning en een uitreikingsgala (woensdag 14 februari) waarop alle deelnemers hun project pitchen en het beste businessidee kans maakt op financiële ondersteuning van zowel de gemeente Amersfoort als van andere investeerders. We zijn momenteel bezig met het uitbreiden van het programma. Houd onderstaande website in de gaten.

 

Voor wie?

Voor startups, ondernemers en nieuwe of bestaande organisaties die een nieuw(e) product of dienst willen ontwikkelen en voldoen aan de volgende drie criteria:

>> Het project draagt bij aan circulaire stedenbouw. Daarmee bedoelen we het ontwerp, de uitvoering, bouw, sloop en/of hergebruik van de bebouwde omgeving op verschillende schaalniveaus (de stad als geheel, stadsdelen, elementen als straten, parken, pleinen, woningbouw en overige gebouwen).

>> Het project heeft een aantoonbare link met Amersfoort of heeft een uitgesproken intentie om dat te krijgen. Je bent bijvoorbeeld gevestigd in Amersfoort of voert een belangrijke pilot uit in de stad.

>> Het idee is station bierviltje voorbij, maar is nog niet in bedrijf genomen. We willen met het ontwikkeltraject vooral nieuwe initiatiefnemers stimuleren hun innovatieve en circulaire ideeën om te gaan zetten in business. Overigens zijn we wel op zoek naar ideeën die op te schalen zijn. Een idee dat alleen werkt in Amersfoort gaat de wereld niet veranderen.

Er kunnen maximaal 10 projecten deelnemen aan het ontwikkeltraject. Per project kunnen er maximaal 3 deelnemers meedoen. Je mag ook alleen of met zijn tweeën komen. We raden je aan in ieder geval als tweetal te komen zodat je samen kunt brainstormen.

Voldoe je niet aan deze drie criteria? Dan kun je helaas niet deelnemen. 

Aanmeldprocedure

>> Inschrijven kan tussen 01-11-2017 en 15-12-2017.

>> We werken met een eerste en tweede aanmeldronde. De eerste aanmeldronde sluit 01-12-2017, de tweede aanmeldronde 15-12-2017. Je hebt meer kans om deel te nemen als je je voor 01-12-2017 inschrijft, wacht dus niet te lang!

>> Inschrijven tot en met 01-12-2017: je aanmelding wordt beoordeeld met groen, oranje of rood licht. Projecten met groen licht mogen deelnemen, projecten met oranje licht geven we feedback zodat zij zich nogmaals kunnen aanmelden in de tweede ronde en projecten met rood licht zijn uitgesloten van deelname.

>> Inschrijven tussen 01-12-2017 en 15-12-2017: de projecten horen na de 15e of ze groen of rood licht krijgen. Er is geen ruimte voor feedback.

Bent u nieuwsgierig naar onze producten en de toepassing daarvan?
Wij helpen u graag verder.

Paulus Borstraat 41
3812 TA Amersfoort
t: +31 (0) 33 8700 100
info@kennislabvoorurbanisme.nl