Seniorlab

De studenten in het Kennislab werken aan stedelijke vraagstukken, met begeleiding vanuit de onderwijsinstellingen, de partners van het Kennislab en het Seniorlab: onafhankelijke experts met een forse dosis ervaring en drang tot innovatie.

Het SeniorLab bestaat uit zes urbanisten met ervaring vanuit verschillende dimensies van stedelijke ontwikkeling. Ze fungeren als een spiegel voor de studenten, die gedurende hun stageperiode hun ideeën op verschillende momenten aan hen kunnen pitchen. De seniors hebben een adviserende rol en kunnen de studenten helpen met problemen waar ze mee worstelen. Dat brengt vervolgens beide weer op nieuwe ideeën. De bijeenkomsten vinden plaats in een informele setting, zodat er ongedwongen out-of-the-box kan worden gedacht. Bent u geïnteresseerd in deelname aan het Seniorlab, neem dan contact op met de initiatiefnemers via seniorlab@kennislabvoorurbanisme.nl.

Seniorlaboranten

Fred BaptistTon BelderokPieter BuismanFrans de JagerFloris MarcusPeter Schouten – Robbert Jan Wijntjes


Seniorlab 2015

 

Laatste nieuws

14 april 2015Senior-starter café #2

IMG_0408Het was afgelopen vrijdag weer een dynamisch gebeuren tijdens de seniorlab-bijeenkomst bij SADC, dit keer onder de bezielende leiding van Ton Belderok. De opdracht aan de studenten: zet het doel en het resultaat van je project zo scherp mogelijk neer; geef aan wat je aanpak is en hoe je daar wilt komen. De 5 minuten pitches gingen de studenten dit keer beter af (allemaal binnen de tijd!), maar nog niet iedereen was even scherp in de formulering van doel en resultaat. En in de daaropvolgende gespreksrondes kwam daar natuurlijk nog een hoop informatie bij. Het is aan de studenten of ze de feedback verder meenemen in hun plan. To be continued, de volgende bijeenkomst wordt gepland.

2 maart 2015 – Eerste junior-seniorbijeenkomst succes!

IMG_20150227_152008Sinds vorig jaar is het Kennislab voor Urbanisme een lab rijker. Senior-professionals ondersteunen de jongeren in de vorm van het SeniorLab. De eerste bijeenkomst tussen beide vond afgelopen vrijdag plaats bij onze partner SADC in de Amsterdamse Westas. Het resultaat: vier grote A0 vellen met nieuwe inzichten en ideeën. De studenten kunnen weer even vooruit! Lees verder..

10 november 2014 – Kennislab voor Urbanisme start SeniorLab

ondertekening seniorlabSinds 10 november ondersteunen senior-professionals de jongeren in het Kennislab voor Urbanisme. Dat doen zij vanuit een nieuw opgericht SeniorLab. Initiatiefnemers Pieter Buisman en Floris Marcus tekenden daartoe samen met Jan-Willem Wesselink (hoofdlaborant van het Kennislab voor Urbanisme) een overeenkomst. Het is de bedoeling het SeniorLab verder uit te bouwen met meer seniors en uitbreiding van de activiteiten. Lees verder..