Samen met FIWARE Lab NL en Dinalog organiseert het Kennislab voor Urbanisme een bijzondere challenge:  Maak van de stad een warehouse. We zoeken 4 ontwerpteams met jongprofessionals die deze uitdaging aan durven te gaan. Deelname is gratis.knop-kennislab-aanmelden-780px

We doen dit in 5 stappen:
1 – We zoeken 4 ontwerpteams met jongprofessionals – daarvoor kun je je nu aanmelden
2 – Je doet met je team mee aan een aftrapbijeenkomst op 12 januari in het Kennislab voor Urbanisme in Amersfoort.
3 – We organiseren in twee steden meetups voor winkeliers en winkelprofessionals van de lokale overheden. Zij leveren de input voor de teams (dit doen we in januari – data worden zo snel mogelijk bekend gemaakt)
4 – Je doet mee aan een ontwerpdag in het Kennislab voor Urbanisme in Amersfoort. We organiseren dan ook een businessmodelcanvas-sessie om het concreter te maken. Dit is op 17 februari.
5 – Je presenteert op 17 maart je eindoplossing aan de jury. Die kiest het beste idee en beloont dat met 1000 euro. Ook dit vindt plaats in het Kennislab voor Urbanisme in Amersfoort.

de stad als pakhuisContext
Steeds meer goederen worden online gekocht en verkocht. Dat heeft allerlei voordelen, maar ook nadelen: winkels verdwijnen en onze steden slibben dicht met busjes voor de zogenaamde last mile. Wat nou als we die problemen in één keer oplossen door van de stad één groot pakhuis te maken? Lees hier meer.
Dat is de challenge!

Waaraan moet je (ontwerpteam) voldoen?
>> Je stelt je eigen team samen waarmee jij deze challenge aan wil gaan. Je bepaalt zelf welke specialismen je nodig hebt.
>> Je team bestaat uit jong-professionals, daarmee bedoelen we dat de teamleden na 2012 zijn afgestudeerd of voor 2021 afstuderen.
>> Je team heeft minimaal 4 en maximaal 6 leden.

winnaarHet is een wedstrijd
Je ontwikkelt als groep een oplossing op de vraag hoe je van de stad een warehouse kan maken. De 4 deelnemende teams presenteren op 17 maart hun oplossing aan een jury die momenteel wordt samengesteld.
Je presentatie bestaat uit een pecha kucha presentatie, een poster, een toelichtend rapport en eventueel een prototype van je oplossing.
Het winnende idee krijgt 1000 euro cash en (financiële) ondersteuning door Dinalog en FIWARE Lab NLbij de verdere ontwikkeling van het idee tot een startup.

Wat krijg je sowieso?
Ook als je niet wint, krijg je veel.
>> Voor elke bijeenkomst nodigen we interessante sprekers uit, uit de ruimtelijke, logistieke, vastgoed- en techwereld.
>> Tijdens de ontwerpmiddag krijg je gratis cursus businessmodelcanvassing.
>> FIWARE Lab NL en Dinalog kunnen besluiten om ook de ideeën die niet winnen, verder te ondersteunen.

burgemeestersreis-netwerk-ontwerp-veilige-omgeving-42Met wie werken we samen?
In dit project werkt het Kennislab voor Urbanisme samen met:
>> Dinalog, Dutch Institute for Advanced Logistics. Via Dinalog heb je toegang tot het meest state of the art netwerk van logistieke specialisten in Nederland.
>> FIWARE Lab NL biedt ons toegang tot een uniek netwerk van techspecialisten. Bovendien kun je gebruikmaken van de al in het FIWARE Lab NL ontwikkelde tools.
>> Elba-Rec is het grootste gespecialiseerde uitgeefbedrijf op het gebied van ruimtelijke ordening en vastgoed. Ook dat netwerk heb je tot je beschikking.

Het is gratis
Maar we verwachten wel dat je meedoet en dat je als team aanwezig bent op 12 januari en op 17 februari en 17 maart. We verwachten dat van elk team tenminste 2 leden aanwezig zijn bij de meetups voor de winkeliers.

Hoe werkt de aanmelding?
Door op de onderstaande button te klikken start de aanmelding voor de contactpersoon van de groep. Hij of zij vult de eigen gegevens in én geeft aan wie de teamleden zijn. Vervolgens krijgt de contactpersoon een mail met een link naar een formulier dat alle andere leden moeten invullen. Als iedereen het formulier heeft ingevuld, is de aanmelding compleet.
Bij aanmelding van meer dan 4 teams maken wij een inhoudelijke selectie.
De aanmelding sluit 1 januari. De organisatie houdt zich het recht voor de sluitingstermijn te verlengen of vervroegen. Dit wordt ruim op tijd op onze site aangekondigd.
Je hoort uiterlijk een week voor aanvang van de eerste bijeenkomst of je mee doet. Over de selectie kan niet worden gecorrespondeerd.knop-kennislab-aanmelden-780px