Wouter Hagers, genomineerde voor de Welzin Urbanisme Award, deed onderzoek naar een strategie om steden fit en vitaal te houden. Hij liet zich hierbij inspireren door de Zweedse ‘kulturhuser’,  culturele ontmoetingscentra. Zijn uitgangspunt: een stad is een zich immer ontwikkelend geheel, dat nooit stil staat. Negatieve ontwikkelingen moeten zoveel mogelijk worden tegengegaan en positieve elementen juist gestimuleerd worden.

De gekozen strategie die Wouter gebruikte voor zijn onderzoek gaat uit van een ontwerpbenadering, waarin duurzame mobiliteit, stedelijke verdichting en stimulering van persoonlijke ontwikkeling centraal staan. Hij paste een combinatie van TOD (Transit Oriented Development), sociale ontwikkeling en POD (Pedestrian Oriented Development), deels bekende strategieën met nieuwe elementen, toe op een praktijkvoorbeeld: Rotterdam Zuid.

In een Pecha Kucha presenteerde hij vorige week zijn bevindingen aan de jury van de Welzin Urbanisme Award. Wat vindt u ervan? Reageer en ding mee naar een gratis abonnement op alle vakbladen van Elba-Rec!

Op vrijdag 9 januari 2015 maken we tijdens het kenniscafé in Amersfoort bekend wie van de genomineerden met de hoofdprijs van €1000,- naar huis gaat. Kijk hier voor meer informatie over de award en de andere genomineerden.