In augustus organiseerden we in samenwerking met de Future City Foundation en uitgeverij ELBA\REC de Summerschool Journalistiek & Smart Cities voor studenten en jongprofessionals. Elien Hagedoorn schreef het beste artikel en wint daarmee een freelance contract bij uitgeverij ELBA\REC. De komende maanden zal zij verschillende artikelen schrijven voor de vakbladen van ELBA\REC.

Tijdens de summerschool gingen de deelnemers aan de slag met de smart city en het schrijven van een casus voor het bookazine Bouwbesluit voor de Smart City, een project van de Future City Foundation. Het Bouwbesluit voor de Smart City wordt in het najaar gepubliceerd en dient als inspiratie voor de spelregels van de smart city. Hagedoorn schreef de casus ‘De aanmeldzuil heet u van harte welkom’ over in hoeverre de patiënt nog gezien wordt door aanmeldzuilen in ziekenhuizen. De jury vond het artikel van de recent afgestudeerde Hagedoorn het beste omdat zij op een zeer gestructureerde en goed leesbare manier een concrete casus uitwerkte, zoals de opdracht voorschreef.

De deelnemers van de summerschool kregen een masterclass over de smart city van Jan-Willem Wesselink (kwartiermaker Future City Foundation en hoofdlaborant Kennislab voor Urbanisme) en journalistieke vaardigheden van Jan Jager (hoofdredacteur Stadszaken.nl). Daarnaast kregen zij feedback op hun artikel van Marcel Bayer (hoofdredacteur ROmagazine en docent op de School voor Journalistiek) en namen deel aan inspiratiesessies over het leven van een uitgever anno 2018, vormgeving van magazines en hoe je jezelf als journalist positioneert. De artikelen van alle deelnemers zullen worden gepubliceerd in het bookazine Bouwbesluit voor de Smart City. Want ook de andere deelnemers schreven interessante casussen.

Benieuwd naar het artikel van Elien Hagedoorn en het Bouwbesluit voor de Smart City? Houd dan de website van de Futrue City Foundation (www.future-city.nl) goed in de gaten. Dit najaar komt het bookazine uit.

In het Kennislab voor Urbanisme zoeken we nieuwe oplossingen voor bestaande, ingewikkelde, stedenbouwkundige en ruimtelijke problemen. Meedoen? Mail of bel ons dan of vul het contactformulier in.
Paulus Borstraat 41
3812 TA Amersfoort
t: +31 (0) 33 8700 100
info@kennislabvoorurbanisme.nl