Kasper Leeuw start vanaf februari in Lab Amersfoort. Een topsporter én topstudent, want naast zijn passie voor het vakgebied urbanisme, brengt Kasper als Nederlands Kampioen estafette veel uurtjes in het zwembad door. Een multi-talent dus.

Zwemkroniek Kasper Leeuw foto‘Mijn naam is Kasper Leeuw. Ik ben 22 jaar en momenteel zit ik in het vierde jaar van de opleiding Ruimtelijke Ordening en Planologie aan het Saxion in Deventer. Ik zal vanaf februari een half jaar stage gaan lopen bij het Kennislab in Amersfoort. Al van jongs af aan ben ik zeer geïnteresseerd in mijn directe woonomgeving. Vooral geografie en stedelijke (wijk-) ontwikkelingen houden mij bezig. Tijdens mijn opleiding zijn deze thema’s dan ook gelukkig veelvuldig aan bod gekomen.
De focus van het Kennislab in Amersfoort ligt op wijkontwikkelingen (hoe houden we de wijk fit en vitaal?) spreekt mij dan ook erg aan. Ook burgerparticipatie is een veel gehoord begrip, dat door decentralisatie van de overheid onlosmakelijk verbonden is met de huidige wijkontwikkelingen. Omdat we hier samen met studenten van verschillende opleidingen naar kijken krijg je vanuit vele perspectieven een inzicht in ideeën over dit thema. Tijdens deze stageperiode hoop ik mijn steentje te kunnen bijdragen aan het Kennislab voor Urbanisme en hoop ik veel inzichten te krijgen die mij verder zullen helpen!’

Kasper, veel succes samen met je medelaboranten!