Het Kennislab Kort heeft zijn eerste eindpresentatie erop zitten. Twee maanden lang zijn Karst en Sanne bezig geweest met een andere-kant-van-de-rivier-wijk; De Hoven in Zutphen. Met twee specialisaties bij elkaar – Sanne met een sociologische achtergrond en Karst met een fysieke, ruimtelijke opleiding – zijn zij op zoek gegaan naar de verborgen krachten van deze bijzondere wijk.

Want dat is het zeker; een bijzondere wijk. Met bijzondere bewoners, een bijzondere morfologie en veel verhalen die De Hoven maken tot een interessante wijk om te onderzoeken. In twee maanden tijd zijn zoveel mogelijk dingen uit De Hoven verzameld; verhalen, ideeën, feiten, mensen. Dit alles om erachter te komen wat De Hoven maakt tot wat het is. En zo kom je achter een geheimzinnige kunstenaar, de reden van de felgekleurde huizen en bewoners die zich ten volste inzetten voor hun wijk. Allemaal krachten die je niet zomaar ontdekt, maar wel inzicht geven over dit stukje Zutphen aan de andere kant van de rivier.

Sanne en Karst hopen dat zij met hun onderzoek de Gemeente Zutphen precies hebben kunnen geven wat ze nodig hadden; een frisse blik. Juist door te denken vanuit De Hoven en vanuit de verborgen krachten verandert je beeld over de wijk snel en zie je dingen die je anders niet zou zien. Sanne en Karst hopen dat hun inbreng helpt met het doorontwikkelen van het wijkontwikkelingsplan en vonden het een fijne samenwerking!

Wilt u meer weten over wat het Kennislab Kort doet? Of heeft u zelf een korte opdracht waarbij de creatieve inbreng van studenten welkom is? Kijk dan op http://www.kennislabvoorurbanisme.nl/lab-kort/ of neem contact op met Jan-Willem Wesselink via j.wesselink@elba-rec.nl.