Terwijl de huidige laboranten van Lab Westas nog druk bezig zijn met de afronding van hun onderzoeken en businessmodellen, zijn de voorbereidingen voor het nieuwe lab alweer in volle gang. In februari 2016 zullen onder andere de topstudenten Marouane en Dumain in de Westas van start gaan met hun avontuur. En wie wil, kan nu alvast kennismaken!

 

Marouana‘Hallo, mijn naam is Marouane Charrout…

… en ik ben 25 jaar. Ik studeer Integrale Veiligheidskunde aan de Hogeschool van Utrecht.
Van jongs af aan heb ik altijd al mensen willen helpen. Daarom heb ik ook voor deze studie gekozen, omdat je mensen kunt helpen door praktische oplossingen te introduceren die de veiligheid verbeteren.

Mijzelf verder ontwikkelen vind ik heel belangrijk en daarom probeer ik steeds nieuwe dingen uit.
Ik doe mee aan opdrachten buiten school en ben zelf bezig met het starten van een onderneming. Dat is ook de reden waarom ik gekozen heb voor de minor “Ondernemerschap”.

Aangezien ik mijn kwaliteiten graag wil verbeteren en een uitdaging niet uit de weg ga, heb ik ervoor gekozen om stage te lopen bij de Kennislab voor Urbanisme. Qua nieuwe netwerken en ervaringen opdoen lijkt het me dit de beste plek om mijn studie voort te zetten.’

Dumain[1]‘Mijn naam is Dumain Malumba…

…ik ben 21 jaar jong en actief studerend aan de opleiding Bouwmanagement & Vastgoed op de Hogeschool InHolland te Haarlem. Op dit moment zit ik in het 4de jaar, welke ik met een hoogtepunt hoop af te sluiten met een stage bij het Kennislab. Allereerst even kort over wie ik ben. Ik ben geboren in Haarlem en woon in het nabijgelegen IJmuiden. Ik krijg energie van sport, vriendschappen, ondernemen en mijzelf ontwikkelen. Ik doe aan voetbal, mountainbiken en skiën en ben van mijzelf avontuurlijk ingesteld en breed geïnteresseerd.
Vanwege mijn brede interesse ben ik Bouwmanagement en Vastgoed gaan studeren. Wat mij in deze studie intrigeert is de combinatie van de vakgebieden economie, techniek en logistiek. Deze combinatie leert mij om een kans of probleem vanuit diverse invalshoeken te benaderen en de situatie volledig te overzien. Dit mocht ik ook toepassen tijdens mijn eerder stage bij de gemeente Heerhugowaard, waar ik onderzoek heb gedaan naar de toekomstvisie van hun vastgoedportefeuille vanuit een maatschappelijk, economisch, ruimtelijk en strategisch perspectief.

Bij de Westas hoop ik de lat nog iets hoger te leggen door samenwerking met de partners en andere laboranten. Ik kijk er ontzettend naar uit om van elkaar te leren en een bruikbaar plan of concept op te leveren. Ik ben benieuwd!’

Dumain en Maroune, we wensen jullie bij deze alvast heel veel succes. Tot in 2016!