Practice what you preach. De snel veranderende wereld zorgt ervoor dat ook het Kennislab voor Urbanisme continue verandert. Daarom kunnen afstudeerders en stagiairs vanaf nu niet langer op een algemene plek in het Kennislab solliciteren, maar heel gericht op opdrachten van onze partners.

Wat is er anders?
Waar we tot nu toe uitgingen van thema’s per lab, zoeken we nu afstudeerders per vraag van onze partners. We zoeken dus gerichter naar topstudenten.
Tegelijkertijd blijven we een omdenktank. We worden geen uitzendbureau voor afstudeerders en de opdrachten van onze partners mogen daarom geen corebusiness zijn, maar moeten die vernieuwing nodig hebben. Onze partners moeten willen leren van anderen. En onze afstudeerders en stagiairs moeten willen leren van anderen en openstaan voor andere meningen en opvattingen. Hun mening durven uiten en niet schrikken als iemand het daar niet mee eens is.

afstuderenWaar gaan die opdrachten over?
Daar verandert niet zoveel. Urbanisme is het fit en vitaal houden van de stad. Dat deden we en blijven we doen. En alle opdrachten die daarover gaan, vinden we interessant. Wel stellen we eisen aan de partners die die opdrachten geven én aan de afstudeerders en stagiairs die ze uitvoeren. We zoeken opdrachten die vernieuwend, grensoverschrijdend en toepassingsgericht zijn. En de afstudeerders (en stagiairs) die daarbij passen.

Hoe kan ik een opdracht aan het lab geven?
Elke gemeente, elk bedrijf en elke andere organisatie kan partner worden van het lab en een opdrachtgeven aan het lab. Samen bepalen we hoe we dat het beste kunnen inrichten. Lees hier hoe we dat doen.

En hoe kan ik solliciteren op een afstudeer- of stageplek?
Al net zo simpel. Op onze vacaturesite lees je welke plekken we vacant hebben en daar kun je op solliciteren. Lees hier hoe.

Doen jullie dan geen summerschools meer?
Ja hoor, dat blijven we gewoon doen. En hackatons, kennisateliers en allerlei andere challenges die vernieuwend, grensoverschrijdend en toepassingsgericht zijn. Lees hier meer.