Bent u werkzaam voor een woningcorporatie, een gemeente of provincie of groen initiatief? Praat dan mee tijdens de summerschool ‘Ontwerp de nieuwe norm voor de groene tuin’ die wij in opdracht van Stichting Steenbreek organiseren op 21, 22 en 23 oktober. Samen met 24 jongprofessionals werken we 3 dagen aan dit vraagstuk en bedenken we briljante oplossingen om de tuinen van huurwoningen te vergroenen en woningcorporaties en huurders te overtuigen van de noodzaak: stenen eruit en plantje erin.

We organiseren een aantal online speeddatesessies via Zoom, waar u zich voor kunt aanmelden:

 • Voor woningcorporaties – woensdag 21 oktober
  vanaf 16.00 uur, doorlopend tot 17.30 uur
 • Voor groene initiatieven – woensdag 21 oktober
  vanaf 19.00 uur, doorlopend tot 21.00 uur
 • Voor gemeenten en provincies – donderdag 22 oktober
  vanaf 10.00 uur, doorlopend tot 12.00 uur
 • Voor huurders – donderdag 22 oktober
  vanaf 13.00 uur, doorlopend tot 15.00 uur

We zijn flexibel in de tijden. We beginnen wel steeds plenair. Komt dat niet goed uit, dan kunt u in overleg later aansluiten. U hoeft ook niet de hele sessie deel te nemen. We zijn al heel blij als u een deel daarvan wilt meedoen.

WAT WORDT ER VAN U VERWACHT?
We willen dat de summerschooldeelnemers het vraagstuk van allerlei verschillende invalshoeken bekijken. We willen weten wat er al wordt gedaan aan groene initiatieven. Zodat we geen dingen over doen. En we willen de verschillende belangen van stakeholders in kaart brengen.

We nodigen u daarom van harte uit om deel te nemen aan de speeddatesessie en in gesprek te gaan met onze deelnemers. De deelnemers zullen u het ‘hemd van het lijf vragen’ over wat u doet, met welk doel, met wie en voor wie. Ze willen graag weten waar u tegenaan loopt, de obstakels. Maar ook welke positieve effecten uw initiatief heeft op klimaat, biodiversiteit en sociale cohesie. En wat u denkt dat nodig is om de leefomgeving van huurders te vergroenen. We verwachten geen voorbereiding van u, alleen uw enthousiaste én kritische mening. De deelnemers gaan met uw input aan de slag om hun plan te vormen voor een groene leefomgeving.

DEELNEMERS
De deelnemers zijn 24 laatstejaars studenten en pas afgestudeerden met verschillende inhoudelijke achtergronden (ruimtelijke ordening, groen, bestuurskunde, sociaal, etc) en niveau (wo en hbo). Ze zijn ambitieus en zitten vol idealistische ideeën vanuit hun eigen vakgebied. Wij dagen hen uit om in multidisciplinaire groepen verder te denken over hoe we een nieuwe groene norm kunnen stellen voor de tuinen van huurwoningen.

PROGRAMMA
U bent van harte welkom om ook de rest van het programma online bij te wonen. Bekijk hier het programma.

Klik hier voor alle informatie over de summerschool. We hebben nog ruimte voor een enthousiaste jongprofessional om deel te nemen (studerend/net aan het werk en t/m 27 jaar).