Programma Summerschool Ontwerp de Zelfredzaamheid

groepsfoto_summerschool (3)Klik hier voor het programma van de summerschool in pdf

De summerschool ‘Ontwerp het Gouden Uur’ is een kennislab in een snelkookpan. De stappen die we in het Kennislab voor Urbanisme zetten, zetten we ook tijdens de summerschool. Maar dan in 3 dagen. De hoofdvraag wordt daarbij langzaam afgepeld tot een concreet eindproduct. Dat doen we met behulp van externe deskundigen. We leren het gebied en het vraagstuk stap voor stap kennen.
De eerste dag staat in het teken van de oriëntatie- en informatiestap. Na een inleiding gaan de deelnemers aan de slag met elkaar. Aan het einde van de dag presenteren ze hun inzichten. ’s Middags doen we dat weer, maar een stap concreter.
Tijdens dag 2 staan de stappen analyse en concretisering centraal. We worden daarbij steeds concreter, we werken immers stap voor stap aan het eindproduct.
Op de derde dag wordt het echt concreet en presenteren de groepen hun eindproduct aan een speciale jury. Die kiest het beste plan en beloont dat met een mooie prijs. En we worden helemaal gelukkig als er een nieuw bedrijfje uitkomt.

Klik hier voor het programma van de summerschool in pdf

knop-kennislab-aanmelden-450px