Programma Summerschool Moerdijk

Klik hier voor het volledige programma van de summerschool in pdf.

Een summerschool (die we ook graag in de lente, winter of herfst houden) is een pressurecooker sessie in 3 dagen. De hoofdvraag wordt daarbij langzaam afgepeld tot een concreet eindproduct. Dat doe je in een team en met behulp van externe deskundigen. Je leert de omgevingswet en de opgave stap voor stap kennen door lezingen, werksessies, rondleidingen en onderzoek.

28 juni
De eerste dag beginnen we breed. We nodigen sprekers uit die ons inleiden in de omgevingsveiligheid en de Omgevingswet en in de casus. We gaan op excursie in het gebied. Het is een kennisintensieve dag, waarbij de deelnemers zijn verdeeld in groepjes passend bij hun achtergrond. ’s Avonds presenteren de groepen aan elkaar wat we hebben geleerd.

29 juni
Tijdens dag 2 gaan we aan de slag met de casus. We spreken de stakeholders in het gebied en leren van hun inzichten. ’s Middags plannen we en havenbezoek of andere interessante excursie in. ’s Avonds verzorgen we een business model canvas sessie.

30 juni
Op de derde dag focussen de deelnemers focussen zich volledig op het uitwerken van hun idee tot een product en bereiden de eindpresentatie voor die ’s middags wordt gehouden. Aanmelden voor het slotevent kan hier.