STUDIEREIS VOOR BURGEMEESTERS NAAR RUHRGEBIED

Op 13 en 14 oktober 2016 organiseerde het Kennislab voor Urbanisme op verzoek van het Netwerk Ontwerp Veilige Omgeving een studiereis voor burgemeesters naar het Ruhrgebied. In 25 uur werd een select gezelschap Nederlandse burgemeesters bijgepraat over hun verantwoordelijkheid voor externe veiligheid in de nieuwe omgevingswet. Deelname geschiedde op uitnodiging.

 Terugblik
>> Lees hier de reisgids met het programma en deelnemerslijst
>> Download hier de presentaties van de sprekers
>> Klik hier voor de publicaties: Programma Modernisering Omgevingsveiligheid deel 1 en deel 2
>> Download hier de publicaties van Ontwerp Veilige Omgeving

Logistiek
Op 13 oktober verzamelden we om 12 uur in Rozet, Kortestraat 16, 6811 EP Arnhem (in de Expo Zaal). Rozet ligt in het centrum van Arnhem op loopafstand van het station. Parkeren kan in de parkeergarage aan de Langstraat 10, 6811 JA Arnhem. Vanuit de parkeergarage is het een paar minuten lopen naar Rozet.

Op 14 oktober legden we om 13 uur aan de Rijnkade in Arnhem. Het schip heet Allegro. De parkeergarage aan de Langstraat en het station liggen op loopafstand van de Rijnkade.

Reis en verblijf
Op 13 oktober reisden we per bus naar het Ruhrgebied (zie programma). We sliepen op Hotelschip Allegro.

Dresscode: Tenue de ville

Fotograaf: Er was een fotograaf mee op reis. De foto’s die hij heeft gemaakt, willen we gebruiken om het werk van het Netwerk Ontwerp Veilige Omgeving te promoten. Als u daar bezwaar tegen hebt, kunt u dat bij ons aangeven. Dan gebruiken we geen foto’s waar u op staat.

Organisatie
De organisatie van deze reis was in handen van: Jan-Willem Wesselink – t +31628638426 – j.wesselink@elba-rec.nl
Lisette van Beusekom – l.vanbeusekom@elba-rec.nl

Achtergrond
Deze reis is een initiatief van Ontwerp Veilige Omgeving, het programma dat deel uitmaakt van IMPULS omgevingsveiligheid waarin, de VNG, IPO, het Ministerie van I&M en Brandweer Nederland samenwerken. Meer over dit programma op www.ontwerpveiligeomgeving.nl

Over de deelnemers
Deze reis is exclusief voor burgemeesters die betrokken zijn bij externe-veiligheids-problematiek. Deelname is op uitnodiging.

Contactgegevens
Voor vragen over het Netwerk Ontwerp Veilige Omgeving kunt u contact opnemen met Alet van ’t Eind (Aletvanteind@xs4all.nl) of Marion van der Voort, communicatieadviseur voor het programma Ontwerp Veilige Omgeving (marion@bvgebiedscommunicatie.nl)

Bent u nieuwsgierig naar onze producten en de toepassing daarvan? Wij helpen u graag verder.

Paulus Borstraat 41 3812 TA Amersfoort t: +31 (0) 33 8700 100 info@kennislabvoorurbanisme.nl