RUIMTELIJKE ORDENING VIA HET BUSINESS MODEL CANVAS – MASTERCLASS – 24 MEI = NOG ENKELE PLEKKEN BESCHIKBAAR =

Op gebieden als Bedrijvencentrum Osdorp (BCO) ontstaat momenteel een nieuw soort stedelijkheid. Daarbij heeft de term ‘gemengd bedrijventerrein’ een hele nieuwe lading gekregen. Voor de ondernemers en de zeer actieve ondernemersvereniging is het duidelijk is dat hier iets bijzonders aan de gang is. Maar de buitenwacht (inclusief de banken en de vastgoedsector) herkent dit nog niet. Ze weten letterlijk niet waar ze naar zitten te kijken. Omdat je het pas kan zien als je doorhebt, wil BCO nadenken over de branding. En daarover gaat de City Model Canvas Masterclass die we op 24 mei organiseren.

Waar gaat het over?

Op gebieden als Bedrijvencentrum Osdorp (BCO) ontstaat momenteel een nieuw soort stedelijkheid. Daarbij heeft de term ‘gemengd bedrijventerrein’ een hele nieuwe lading gekregen. Het zijn gebieden langs steden waar een veelheid aan functies hun plaats vinden. Soms zijn dat functies die afhankelijk zijn van de auto (en profiteren van de autovriendelijke ligging en/of de goede parkeerplaats) in andere gevallen gaat het om functies die relatief goedkoop ruimte zoeken. Wat verdwijnt zijn de productiebedrijven die hier ooit stonden. Daarvoor in de plaats zijn kleinere bedrijfsunits gekomen, winkels en partycentra. Al met al levert dat een dynamische stedelijkheid op die erg aantrekkelijk is. De leegstand is dan met 5% bijna ongezond laag en heel anders dan de 53% van nog geen tien jaar geleden.

Maar hoe noemen we dat? Voor de ondernemers en de zeer actieve ondernemersvereniging is het duidelijk is dat hier iets bijzonders aan de gang is. Ze zijn niet alleen getuige van de hergeboorte van hun bedrijventerrein, maar de rups is ook nog eens een vlinder geworden. Maar de buitenwacht (inclusief de banken en de vastgoedsector) herkent dit nog niet. Ze weten letterlijk niet waar ze naar zitten te kijken. Omdat je het pas kan zien als je doorhebt, wil BCO nadenken over de branding.

Wat gaan we doen?

Wat in feite aan de hand is, is dat er BCO een voorbeeld is van een nieuw stedelijk type. En voor dat dat gebrand kan worden, moet het sterker worden gedefinieerd. Dat doen we op 24 mei en daarvoor gebruiken we het door het Kennislab voor Urbanisme en Great Strategy ontwikkelde City Model Canvas. Voor die sessie kun je je nu aanmelden als je jongprofessional bent. In een dag (van 10 tot 17 uur) krijg je een masterclass City Model Canvas en pas je het toe op het BCO-terrein. Daarbij werken jongprofessionals samen met stakeholders uit het gebied.

Waarom meedoen?

 • Omdat je wil leren over stedebouw, gebiedsontwikkeling en branding.
 • Maar ook omdat je wil leren over het City Model Canvas.
 • Omdat je graag verdiepend bezig bent met een mooi inhoudelijk en vernieuwend onderwerp.
 • En omdat je nieuwe mensen wil leren kennen.
 • En een dag plezier met hen wil hebben.

Voor wie?

Je bent jongprofessional als je nog studeert of net aan het werk bent en begrijpt dat er voor ingewikkelde problemen geen eenvoudige antwoorden volstaan. En soms ook wel. Je hebt een achtergrond in ruimtelijke ordening, externe veiligheid, sociaal of economisch of iets anders interessants, want verder out-of-the-box is ook welkom. Wij zijn blij met omdenkers en dwarskijkers. Aan deze masterclass kunnen 12 jongprofessionals deelnemen.

Programma & deelnemen

We zijn op dit moment druk bezig met het finetunen van het programma. Wat we weten is dat het op 24 mei om 10 uur begint en dat we om 17 uur klaar zijn. Het is in Amsterdam op het BCO-terrein. Deelname is gratis voor studenten of net afgestudeerden. Je kunt je hier inschrijven. Let op: de officiële inschrijving sluit op 18 mei 2018. Aanmeldingen die daarna binnenkomen zullen op de reservelijst komen.

Met wie?

We organiseren dit event in samenwerking met het Bedrijvencentrum Osdorp (BCO) .

Dit vonden eerdere deelnemers

Honderden jongprofessionals deden mee aan onze activiteiten. En zij zijn meer dan tevreden. Lees hier wat zij er van vinden.

Procedure en voorwaarden

 1. Bij meer dan 12 aanmeldingen maken wij een inhoudelijke selectie. We zoeken daarbij naar een interessante inhoudelijk mix van deelnemers. We kijken daarbij naar de gevolgde opleiding en naar de reden waarom je wilt meedoen.
 2. Je hoort een week voor aanvang van het event of je tot de genodigden behoort. Over de selectie kan niet worden gecorrespondeerd.
 3. Deelname aan de masterclass is gratis.
 4. Als je bent uitgenodigd, gaan we er ook vanuit dat je komt. Als je zonder tijdig bericht (tot 3 werkdagen van te voren) niet komt, dan brengen we een onkostenvergoeding van 100 euro in rekening.
 5. Tijdens het event worden foto’s en filmopnames gemaakt die we gebruiken voor communicatiedoeleinden.
 6. Deelname is op eigen risico. We raden je aan je voldoende te verzekeren.
 7. Door je aan te melden, geef je het Kennislab voor Urbanisme en het Bedrijvencentrum Osdorp (BCO) toestemming om contact met je op te nemen over andere activiteiten van het Kennislab voor Urbanisme en/of het Bedrijvencentrum Osdorp (BCO).

In het Kennislab voor Urbanisme zoeken we nieuwe oplossingen voor bestaande, ingewikkelde, stedenbouwkundige en ruimtelijke problemen. Meedoen? Mail of bel ons dan of vul het contactformulier in.

Paulus Borstraat 41 3812 TA Amersfoort t: +31 (0) 33 8700 100 info@kennislabvoorurbanisme.nl