ONTWIKKELTRAJECT DUURZAME UITDAGING AMERSFOORT

Start-ups en andere ondernemers die een nieuw(e) product of dienst willen ontwikkelen op het gebied van circulaire stedenbouw, kunnen voor de tweede keer deelnemen aan de Duurzame Uitdaging Amersfoort. In twee dagen leren zij hun idee uit te werken tot een realistische business case. Met dit ambitieuze ontwikkeltraject wil de gemeente Amersfoort potentiële vernieuwers helpen om een goede start te maken.

Amersfoort heeft de ambitie om in 2030 een CO2-neutrale en afvalloze stad te zijn. Omdat er de komende jaren fors gebouwd gaat worden, liggen er veel kansen voor de bouw- en sloopsector om bij te dragen aan deze ambitie. Ondernemers die hier een goed idee voor hebben dat ze willen uitwerken tot een business case, kunnen deelnemen aan het ontwikkeltraject Duurzame Uitdaging Amersfoort, dat de gemeente samen met het Kennislab voor Urbanisme organiseert. Het gaat om nieuwe producten of diensten op het gebied van circulaire stedenbouw (ontwerp, uitvoering, bouw, sloop). Dit kan een project zijn dat de stad Amersfoort als geheel beïnvloedt, een stadsdeel maar ook elementen als een straat, park of gebouwen/woningen. Het project moet een link met de stad Amersfoort hebben en opschaalbaar zijn.

Wil jij

>> Een kickstart geven aan je innovatieve project voor circulaire stedenbouw
>> Je businessplan aanscherpen
>> Leren pitchen als de beste
>> En een netwerk opbouwen op het gebied van circulair ondernemen in en om Amersfoort?

Schrijf je dan nu in. Deelnemen is gratis. De aanmeldingen sluiten 22 februari 2019.

Kijk voor meer informatie op de externe projectpagina www.duurzameuitdaging.nl

Wat gaan we doen?

Het ontwikkeltraject gaat in maart 2019 van start en bestaat uit een workshop Business Model Canvas (donderdag 7 maart en donderdag 21 maart 2019) , een pitchtraining (donderdag 21 maart 2019), tussentijdse ondersteuning en een slotevent (donderdag 11 april) waarop alle deelnemers hun project pitchen en het beste businessidee wordt aangewezen door de gemeente Amersfoort en investeerders. We zijn momenteel bezig met het uitbreiden van het programma. Houd onderstaande website in de gaten.

Voor wie?

Voor startups, ondernemers en nieuwe of bestaande organisaties die een nieuw(e) product of dienst willen ontwikkelen en voldoen aan de volgende drie criteria:

>> Het project draagt bij aan circulaire stedenbouw. Daarmee bedoelen we het ontwerp, de uitvoering, bouw, sloop en/of hergebruik van de bebouwde omgeving op verschillende schaalniveaus (de stad als geheel, stadsdelen, elementen als straten, parken, pleinen, woningbouw en overige gebouwen).

>> Het project heeft een aantoonbare link met Amersfoort of heeft een uitgesproken intentie om dat te krijgen. Je bent bijvoorbeeld gevestigd in Amersfoort of voert een belangrijke pilot uit in de stad.

>> Het idee is station bierviltje voorbij, maar is nog niet in bedrijf genomen. We willen met het ontwikkeltraject vooral nieuwe initiatiefnemers stimuleren hun innovatieve en circulaire ideeën om te gaan zetten in business. Overigens zijn we wel op zoek naar ideeën die op te schalen zijn. Een idee dat alleen werkt in Amersfoort gaat de wereld niet veranderen.

Er kunnen maximaal 10 projecten deelnemen aan het ontwikkeltraject. Per aanmelding kunnen er maximaal 3 deelnemers meedoen. Je mag ook alleen of met zijn tweeën komen. We raden je aan in ieder geval als tweetal te komen zodat je samen kunt brainstormen.

Voldoe je niet aan deze drie criteria? Dan kun je helaas niet deelnemen. 

Aanmeldprocedure

>> Inschrijven kan tussen 22-11-2018 en 22-02-2019.

>> Je aanmelding wordt direct beoordeeld met een groen of rood licht. Een rood licht betekent helaas geen deelname.

Bent u nieuwsgierig naar onze producten en de toepassing daarvan?
Wij helpen u graag verder.

Paulus Borstraat 41
3812 TA Amersfoort
t: +31 (0) 33 8700 100
info@kennislabvoorurbanisme.nl