Summerschool

Hoe veranderen publieke platformen de overheid?

Dit is de summerschool

Platformen veroveren de wereld. Uber, Marktplaats en AirBNB kennen we allemaal. De grote vraag is dan ook: hoe gaat de overheid zelf naar een platform transformeren? Op 23, 28, 29 en 30 augustus 2023 gaan 24 jongprofessionals aan de slag met disruptieve scenario’s rondom digitale platformen. We onderzoeken welke utopieën en dystopieën we ons kunnen voorstellen. En wat de overheid nu al kan doen om kansen te benutten en gevaren te tackelen. Bekijk hier het hele programma en meld je aan.

Waar gaat het over?

 

dfdj

Platformen brengen vraag en aanbod op een efficiënte manier samen. Centraal staat de mogelijkheid voor verbinding en uitwisseling waarbij deelnemers elkaar vertrouwen en voordeel halen uit elkaars aanwezigheid. Die platformen kunnen ook, net als de hele digitale transitie, zorgen voor disrupties in en van de hele samenleving. Net zoals Spotify de muziekwereld heeft veranderd, zo kan ook de overheid veranderen. Daar moeten we nu al over nadenken. Want hoe willen we dat publieke platformen zich gaan ontwikkelen? Welke kaders en randvoorwaarden moeten er zijn?

Bekijk hier het hele programma.

 

Tijdens deze Summerschool laten we ons inspireren door experts, futuristen, filosofen, ondernemers en overheidsprofessionals. We gaan met elkaar aan de slag om te komen tot verschillende scenario’s over de vraag: Hoe veranderen publieke platformen de overheid, welke toekomstscenario’s kunnen we daarover schetsen en hoe disruptief zijn deze? Dit alles doen we samen met de Provincie Zuid-Holland in het kader van hun expeditie rondom Publieke Platformen. Wil je meedenken met hoe de overheid verandert? Mis deze kans dan niet en meld je aan.

4 dagen inspiratie x netwerk x briljante ideeën

Voor wie en met wie?

De summerschool richt zich op getalenteerde jongprofessionals (pasafgestudeerden en jonge beleidsambtenaren). Het is onze overtuiging dat de leiders van morgen zich nu onderscheiden door het volgen van extra-curriculaire activiteiten.

Als slimme jongprofessional geef je ook de opdrachtgever inspiratie en energie en ben je wellicht interessant voor werkgevers.

We organiseerden deze summerschool in opdracht van de Provincie Zuid-Holland in het kader van de expeditie Publieke Platformen en in samenwerking met Future City FoundationCity Deal ‘Een slimme stad, zo doe je dat’ en City Deal ‘Slim Maatwerk’

Centrale vraag

Hoe veranderen publieke platformen de overheid, welke toekomstscenario’s kunnen we daarover schetsen en hoe disruptief zijn deze?

Tijdens de driedaagse summerschool werken we vanuit een centrale vraag. We vragen de deelnemers hier een antwoord op te ontwikkelen dat aan de ene kant een toekomstig scenario schetst en aan de andere kant rekening houdt met de realiteit. De scenario’s moeten realistisch en toch out-of-the-box zijn.

Summer school

23 aug

Wo

Van Kennis

Toelichting hoofdvraag

Gastsprekers

Voorbereiding voor de start van de summerschool

28 aug

Ma

Naar idee

Korte pitches

Scenariodenkers

Aan de slag met eigen scenario’s

29 aug

Di

Naar reflectie

Ideeën pitchen op straat

In gesprek met professionals

Verder werken aan scenario’s

30 aug

Wo

Naar concept

Pecha Kucha presentatie

Vakjury

Win 2000 euro!

De jury 

De eindresultaten presenteren de summerschool-deelnemers aan een vakkundige jury.

Aan de jury de eervolle taak om het winnende plan te kiezen. De bedenkers ontvangen 2.000 euro voor het winnende idee.

Schrijf je in vóór 10 augustus 2023

Je bent geschikt als je begrijpt dat er voor ingewikkelde problemen geen eenvoudige antwoorden volstaan. En soms ook wel. Je hebt een achtergrond in:

  • RUIMTE: ruimtelijke ordening, planologie, stedenbouw
  • BESTUUR: bestuurskunde, beleidskunde, politicologie
  • GEESTESWETENSCHAPPEN: filosofie, geschiedenis
  • SOCIAAL: sociologie, sociale geografie
  • DESIGN: product design, multimedia, marketing
  • TECH: geo en media design, game design, computer science / IT en software developing
  • of iets anders interessants, want verder out-of-the-box is ook welkom.

Wij zijn blij met omdenkers en dwarskijkers. Aan deze summerschool kunnen 24 jongprofessionals deelnemen. Deelnemen is gratis.

De Summerschool bestaat uit 2 delen.  23 augustus zijn we de hele dag  te gast op het Provinciehuis van Zuid-Holland in Den Haag. Van 28 , 29, 30 augustus werken, leven, leren en slapen we op een van de mooiste locaties in Den Haag.

Over de summerschool

De Summerschool ‘hoe publieke platformen de overheid veranderen’ organiseren we op verzoek van de Provincie Zuid-Holland en in  samenwerking met de Future City Foundation.

Met wie

In opdracht van:

Premium Partners Future City Foundation: