Summerschool

MAAK JE EIGEN SLIMME STAD!

Juni
28, 29 & 30

in ‘s-Hertogenbosch

Ga jij mee de wereld veranderen? We beginnen in Den Bosch.

Nederland staat voor enorme opgaven. Opgaven die niet alleen maar op te lossen zijn op traditionele manieren. Het vraagt om nieuwe manieren van werken met digitalisering en de inzet van data. Maar hoe pak je dat aan? Hoe pas je nieuwe technologie toen in het ontwikkelen van steden en dorpen?

Meld je nu aan en bedenk samen met 24 andere jongprofessionals hoe je data en digitalisering inzet om de problemen van vandaag op te lossen voor de wereld van morgen.

Deelname gratis (inclusief overnachtingen en eten en drinken) 

Waar gaat het over?

Nederland staat voor grote uitdagingen. De klimaatverandering, de woningnood, en een krappe arbeidsmarkt. Voor steeds meer Nederlanders is het niet vanzelfsprekend om op een gezonde manier in de gewenste thuisomgeving te wonen. Omdat ze te maken hebben met een kluwen van sociale problemen, gezondheidsproblemen of kansenongelijkheid. Dat leidt tot een groeiende kloof in de samenleving.

Dit zijn grote opgaven die uiteindelijk moeten worden opgelost door provincies als Noord-Brabant en gemeenten als ’s-Hertogenbosch. Data, digitalisering en technologisering bieden mogelijke oplossingen, maar hoe benut je deze kansen op de

goede manier? En hoe zorg je ervoor dat het niet blijft bij een idee, maar dat concrete oplossingen daadwerkelijk iets gaan veranderen in een wijk of stadsdeel?

Tijdens deze summerschool dagen we jou uit om hierover na te denken. Je gaat 3 dagen lang in multidisciplinaire teams aan de slag met de vraag: Hoe kunnen data, technologisering en digitalisering bijdragen aan een sterke economie, leefbaarheid en gelijke kansen voor iedereen in de Provincie Noord-Brabant? En hoe pak je dat concreet aan in de Omgeving Station Oost in ‘s-Hertogenbosch?

inspiratie x netwerk x briljante ideeën

Dag(en)

:

Uur(s)

:

Minute(s)

:

Second(s)

Waarom meedoen?

Voor iedereen interessant - Kies wat bij jou past

Voor Geografen, Planologen, Ruimtelijke ordenaars, Sociologen en andere Slimme Stadsmakers

Wil jij weten hoe je data en digitalisering in de praktijk inzet? Wil je voorbereid zijn voor de banen van morgen? Doe dan mee aan deze summerschool! In een team van jongprofessionals met verschillende studieachtergronden bedenk je een concept om Noord-Brabant gelijker, leuker en economisch sterker te maken. Wie weet win jij met je team 2000 euro voor het beste idee dat hét verschil in Noord-Brabant en de rest van Nederland kan maken.

Voor multimedia wetenschappers, computer science en software developers, GIS en andere slimme Techs

Is niets in de digitale wereld een geheim voor jou? En hou je van mooie dingen bedenken en maken, van apps tot games, AI, VR of andere toffe tech concepten? Doe dan mee aan deze summerschool en leer hoe je jouw tech skills praktisch kunt toepassen in de stad. In een team van jongprofessionals met verschillende studieachtergronden bedenk je een concept om Noord-Brabant gelijker, leuker en economisch sterker te maken. Wie weet win jij met je team 2000 euro voor het beste idee dat hét verschil in Noord-Brabant en de rest van Nederland kan maken.

Voor Stedenbouwers, Landschapsarchitecten, Architecten en andere Slimme Ontwerpers

Wil jij de stad van de toekomst ontwerpen? Wil je echt impact maken met jouw ideeën voor een socialere en mooiere samenleving. Doe dan mee aan deze summerschool en leer hoe je jouw ontwerp skills praktisch kunt toepassen in de stad. In een team van jongprofessionals met verschillende studieachtergronden bedenk je een concept om Noord-Brabant gelijker, leuker en economisch sterker te maken. Wie weet win jij met je team 2000 euro voor het beste idee dat hét verschil in Noord-Brabant en de rest van Nederland kan maken.

Voor alle andere Slimme Stadsmakers?

Is de stad jouw habitat? Maar zie je wel dat het anders moet? Duurzamer, slimmer? En staat je opleiding niet hierboven? Niet getreurd? Dan zoeken we juist naar jou! Want dan ben jij de omdenker, de frisse blik, de aanjager of nerd die we nodig hebben om tot briljante ideeën te komen. In een team van jongprofessionals met verschillende studieachtergronden bedenk je een concept om Noord-Brabant gelijker, leuker en economisch sterker te maken. Wie weet win jij met je team 2000 euro voor het beste idee dat hét verschil in Noord-Brabant en de rest van Nederland kan maken.

Dit ga je doen

28 juni

Di

Van idee

inspirerende sprekers

Ontmoet provincie Noord-Brabant en gemeente ‘s-Hertogenbosch

Ontdek de kansen van digitalisering

29 juni

Woe

Naar analyse

Leer van de praktijk

Workshops Data Week NL

Dineren met bestuurders

30 juni

Do

Naar concept

Pitch je concept

Aan de vakjury

Win 2000 euro!

Dit levert het jou op

 • Je leert over digitalisering en technologisering in de stad,
 • Van professionals die dagelijks aan de slimme stad werken.
 • Kennis die je in je opleiding niet krijgt.
 • En je ontwikkelt je professionele en persoonlijke skills.
 • Ontmoet je toekomstige werkgever: is het de Provincie, gemeente of een van de andere 75 organisaties die hierbij betrokken zijn.
 • Je bent graag bezig met inhoudelijke en vernieuwende onderwerpen.
 • Je wilt graag nieuwe mensen te leren kennen,
 • En drie dagen plezier met hen te hebben.
 • Maak kans op 2000 euro met je team (500 euro per persoon)!

Doe mee

Schrijf je in
vóór 6 juni

Je bent geschikt als je begrijpt dat er voor ingewikkelde problemen geen eenvoudige antwoorden volstaan. En soms ook wel. Je volgt een hbo- of wo-opleiding of bent net aan het werk. En je hebt een achtergrond in:

 • RUIMTE: ruimtelijke ordening, geografie, planologie, stedenbouw
 • SOCIAAL: sociologie, sociale geografie
 • DESIGN: product design, multimedia, marketing
 • TECH: geo en media design, game design, computer science / IT en software developing
 • of iets anders interessants, want verder out-of-the-box is ook welkom.

Wij zijn blij met omdenkers en dwarskijkers.

Aan deze summerschool kunnen 24 jongprofessionals deelnemen. Deelnemen is gratis (inclusief overnachtingen en eten en drinken).

Summer school

Met wie

Met wie

In opdracht van:

In het kader van de Data Week NL met de keypartners:

In samenwerking met:

Premium Partners Future City Foundation:

Procedure & voorwaarden

1 – Bij meer dan 24 aanmeldingen maken wij een inhoudelijke selectie. We zoeken daarbij naar een interessante inhoudelijk mix van deelnemers. We kijken daarbij naar de gevolgde opleiding en naar de reden waarom je wilt meedoen.

2 – Je hoort vóór 6 juni of je tot de genodigden behoort. Over de selectie kan niet worden gecorrespondeerd.

3 – Deelname aan de summerschool is gratis inclusief overnachtingen en eten. (Je regelt zelf vervoer voor de excursie naar de Data Week NL).

4 – Als je bent uitgenodigd, gaan we er ook vanuit dat je komt. Als je zonder tijdig bericht (tot 5 werkdagen van te voren) niet komt, dan brengen we een onkostenvergoeding van 250 euro in rekening.

5 – Tijdens de summerschool maken we gebruik van een gemeenschappelijke Dropbox en een signal-groep voor alle summerschool-deelnemers. Een maand na afloop van de summerschool sluiten we de Dropbox.

6 – En we delen je naam, opleiding, motivatie, telefoonnummer en emailadres met de andere summerschool-deelnemers.

7 – Tijdens het event worden foto’s en filmopnames gemaakt die we gebruiken voor communicatiedoeleinden en delen met de deelnemers.

8 – Deelname is op eigen risico. We raden je aan je voldoende te verzekeren.

9 – Door je aan te melden, geef je het Kennislab voor Urbanisme, de Provincie Noord-Brabant en de gemeente ’s-Hertogenbosch toestemming om contact met je op te nemen over andere activiteiten van het Kennislab voor Urbanisme en/of de Provincie Noord-Brabant en de gemeente ’s-Hertogenbosch.

10 –  Door je aan te melden ga je akkoord met onze algemene voorwaarden. Lees hier hoe we omgaan met je privacy.

Meer informatie

Heb je nog vragen? Neem dan contact op met Zoë Spaaij via z.spaaij@kennislabvoorurbanisme.nl