MELD JE AAN: ZEG EENS WAT SESSIES
– 4 ONTMOETINGEN MET 4 GROEPEN DIE JIJ NOG NIET KENT

Kom uit bubbel en ontmoet mensen die je normaal nooit spreekt! Dat doen we in de provincie Zuid-Holland. Wat vindt de Zuid-Hollander van de provincie? Wat vindt hij/zij belangrijk voor de toekomst? In 4 bijeenkomsten gaan we in gesprek met allerlei verschillende Zuid-Hollanders en onderzoeken we hoe we het beleid van de Provincie Zuid-Holland beter kunnen laten aansluiten bij wat de Zuid-Hollanders nodig hebben.

Enthousiast?! Meld je direct aan voor 2 van de 4 sessies via onderstaande button.

Lijkt je je leuk om mee te doen, maar weet je nog niet of je op de data kan? Laat je mailadres achter, dan houden we je op de hoogte. 

Waar gaat het over?

Uit onderzoeken van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en het Sociaal Planbureau blijkt dat in Nederland mensen relatief snel buiten de boot vallen. Er is een steeds groter wordende groep in Nederlands die niet of moeilijk kan meedraaien in de BV Nederland. Je hebt zeker de helft minder kans op een baan (dan het landelijke gemiddelde) als je bijvoorbeeld een chronisch ziekte hebt, lichamelijke of verstandelijke uitdagingen hebt, een praktische opleiding hebt gevolgd of toevallig een niet-westerse migrant bent. Zeker als we kijken naar werkzekerheid, want het aantal flexibele contracten, uitzendwerk en ZZP’ers neemt alleen maar toe. En daarmee doet Nederland het slecht op het gebied van (arbeids)participatie van deze groepen; we bungelen onderaan de lijstjes van Europa.

Hoe zorgen we ervoor dat iedereen mee kan doen in de maatschappij? De Provincie Zuid-Holland wil zich daarvoor inzetten om een provincie te zijn voor álle Zuid-Hollanders. Maar hoe maak je daarvoor de juiste keuzes als politiek en hoe maak je effectief beleid? Beleid dat écht aansluit bij de behoeftes van de Zuid-Hollanders, met oog voor ieders kansen en uitdagingen. Ongeacht je culturele achtergrond, opleiding of gezondheid.

Om te weten wat er speelt bij verschillende groepen in de Zuid-Hollandse samenleving organiseren we 4 bijeenkomsten ‘Zeg eens wat over Zuid-Holland’ waar we een diversiteit aan Zuid-Hollanders ontmoeten en in gesprek laten gaan met de beleidsmakers van nu en die van de toekomst. Van de Zuid-Hollanders willen we weten wat er bij hen leeft, waar maken ze zich zorgen over en tegen welke obstakels lopen ze aan? En hoe kan de Provincie hen daarbij helpen?

Waarom meedoen?

Omdat je ook eens mensen van buiten je dagelijkse bubbel wilt ontmoeten,
 En wilt ontdekken wat voor die ander belangrijk is.
Omdat je onderwerpen die leven onder Zuid-Hollanders op de politieke agenda wilt zetten,
– En wilt leren hoe je beleid maakt dat aansluit bij de behoeftes van Zuid-Hollanders.
 Je meer te weten wil komen over de organisatie van de Provincie Zuid-Holland.
 Maar ook gewoon plezier wilt hebben met mensen van allerlei (studie)achtergronden en de Provincie.

Voor wie?

Je bent geschikt als je begrijpt dat er voor ingewikkelde problemen geen eenvoudige antwoorden volstaan. En soms ook wel. Je hebt een achtergrond in bestuurskunde, sociaal, economisch, recht, of iets anders interessants, want verder out-of-the-box is ook welkom. Wij zijn blij met omdenkers en dwarskijkers.

Deelnemen

Je kunt dit schooljaar 2019-2020 aan deze opdracht werken. De exacte invulling van de opdracht stemmen we met jou en je opleiding af. Vanuit Kennislab voor Urbanisme bieden we je begeleiding.

Lijkt je je leuk om mee te doen, maar weet je nog niet of je op de data kan? Laat je mailadres achter, dan houden we je op de hoogte. 

Met wie?

We organiseren de sessies ‘Zeg eens wat over Zuid-Holland’ in opdracht van de Provincie Zuid-Holland.

Dit vonden eerdere deelnemers

In totaal deden ruim 300 jongprofessionals mee aan onze summerschools, bootcamps en hackathons. En zij zijn meer dan tevreden. Over het algemeen scoren onze summerschools een 8,5 of hoger. Lees hier wat zij er van vinden.

Procedure en voorwaarden

1 – Bij meer dan 15 aanmeldingen maken wij een inhoudelijke selectie. We zoeken daarbij naar een interessante inhoudelijk mix van deelnemers. We kijken daarbij naar de gevolgde opleiding en naar de reden waarom je wilt meedoen.

2 – Je hoort een maand voor aanvang van de bijeenkomst of je tot de genodigden behoort. Over de selectie kan niet worden gecorrespondeerd.

3 – Deelname aan de sessies is gratis (inclusief eten en drinken).

4 – Als je bent uitgenodigd, gaan we er ook vanuit dat je komt. Als je zonder tijdig bericht (tot 5 werkdagen van te voren) niet komt, dan brengen we een onkostenvergoeding van 100 euro in rekening.

5 – Tijdens het event worden foto’s en filmopnames gemaakt die we gebruiken voor communicatiedoeleinden.

6 – Deelname is op eigen risico. We raden je aan je voldoende te verzekeren.

7 – Door je aan te melden, geef je het Kennislab voor Urbanisme en de Provincie Zuid-Holland toestemming om contact met je op te nemen over andere activiteiten van het Kennislab voor Urbanisme en/of de Provincie Zuid-Holland.

“Het was fantastisch om binnen een team zeer gemotiveerde en ambitieuze studenten te mogen werken aan een maatschappelijk vraagstuk, onder begeleiding van mensen die uitvoerig en zo vol van spontaniteit kunnen vertellen over hun werkzaamheden/belang. De energie en wilskracht die er hing was zo powerfull, er was een bepaalde drive, dat als het ware de materie van informatie als een spons opzoog en zich uitte in kennisuitwisseling. Prachtig!”

In het Kennislab voor Urbanisme zoeken we nieuwe oplossingen voor bestaande, ingewikkelde, stedenbouwkundige en ruimtelijke problemen. Meedoen? Mail of bel ons dan of vul het contactformulier in.

Paulus Borstraat 41 3812 TA Amersfoort t: +31 (0) 33 8700 100 info@kennislabvoorurbanisme.nl