Op 28, 29 en 30 augustus 2017 organiseert het Kennislab voor Urbanisme een summerschool voor ambitieuze jongprofessionals én seniors die graag meedenken en meewerken aan de toekomst van de Provincie Zuid-Holland. Dat doen we in samenwerking met en op verzoek van de Provincie.

De Provincie Zuid-Holland werkt aan een omgevingsvisie. De omgevingsvisie is een strategische visie voor de lange termijn voor de gehele fysieke leefomgeving. Waar de één bij de provincie Zuid-Holland denkt aan de Scheveningse pier of de haven van Rotterdam, denkt de ander aan de Tweede Kamer of de bollenstreek. De provincie Zuid-Holland heeft vele gezichten. De stip op de horizon die wordt gezet in een omgevingsvisie die, kan dus ook hele verschillende ladingen hebben. Waar focus je dan op? Of beter gesteld: Welke verschillende gedachten en invalshoeken leven daarover er binnen de grenzen van de provincie Zuid-Holland? Hoe neem je deze mee in een omgevingsvisie?

Over die vraag zullen 24 jongprofessionals én seniors zich buigen in gemixte groepen. Van 28 – 30 augustus 2017 zullen ze tijdens een gratis driedaagse summerschool de basis leggen voor een provinciale omgevingsvisie. Van het in kaart brengen van kansen en belangen tot aan de uitwerking in een presentatie en digitale poster. En dat onder hoge druk.

Wil jij in drie dagen…
1) Leren over kansen en belangen op provinciaal niveau en de omgevingsvisie als instrument onder de Omgevingswet?
2) De verschillende belangen en kansen van Zuid-Holland in kaart brengen en meedenken over de toekomst van de provincie?
3) In contact komen met deskundigen, bestuurders en andere professionals en van hen leren?
4) Samenwerken en out-of-the-box denken met seniors en jongprofessionals met andere achtergronden en ervaringen dan jij?
5) En een mooie prijs winnen?

knop-kennislab-aanmelden-250px

Of kijk gauw verder op deze pagina.