16 jongprofessionals storten zich 3 dagen lang op een omgevingsvisie voor Klundert. Een visie die rekening houdt met ruimtelijke ontwikkeling, economie op Moerdijk en de veiligheid van inwoners van de nabijgelegen vestingstad. Kortom, een omgevingsvisie die de verschillende belangen als uitgangspunt heeft genomen. Benieuwd wat dat oplevert? Kom dan vrijdag 30 juni om 13:00 uur naar het slotevent in Zevenbergen.

Na het succes in Wijk aan Zee, Terneuzen en Sloterdijk organiseren we in opdracht van het ministerie van IenM een vierde Testrit Omgevingswet, ditmaal in Klundert (gemeente Moerdijk). 16 studenten en jongprofessionals van verschillende opleidingen gaan drie dagen aan de slag met de Omgevingswet en schrijven een omgevingsvisie voor Klundert, een vestingstadje dat slechts een groenstrook verwijderd is van industrieterrein Moerdijk. Daarbij moeten ze rekening houden met verschillende belangen in het gebied.

Hun visie, die rekening houdt met die verschillende belangen, presenteren ze op 30 juni om 13 uur Bij Verhoeven in Zevenbergen. Dit speciale slotevent van de Summerschool is gratis en voor iedereen toegankelijk. Meld u hier wel even aan van tevoren: https://kennislab.typeform.com/to/NlolyD

Waarom komen?

>> U leert over de omgevingswet en het nieuwe omgevingsveiligheidsbeleid van de mensen bij het ministerie die die wet schrijven.
>> U ziet wat 24 jonge talenten daarmee klaarspelen in drie dagen in Klundert, nadat ze drie dagen een intensief programma hebben doorlopen. En wie weet voelt u zich dan ook wel weer een beetje student (niets fijner dan dat).
>> U krijgt van vijf slimme, ambitieuze groepjes een frisse blik op de toekomst van Klundert.
Meer info over de summerschool vindt u hier. 

Het programma van de middag

13:00 | Ontvangst
13:15 | Welkom door Jan-Willem Wesselink
13:30Wat is de omgevingswet? Hoe gaat die onze ruimtelijke ordening veranderen? Maar ook (via een gesprek) wat hebben de deelnemers aan de summerschool geleerd over de Omgevingswet en omgevingsveiligheid? Wat zijn hun adviezen aan het Ministerie? Door: IenM
13:50 | Introductie op Klundert en het casusgebied
14:10 | Dit is de jury. We stellen de jury voor. De jury bestaat uit:
Veiligheidsregio: Harry Killaars
Jeroen Eskens (Antea Group)
Gemeente Moerdijk
Ontwerp Veilige Omgeving: Alex de Roos
Ministerie van IenM: Arie-Jan Arbouw
Havenbedrijf Moerdijk: Linda de Groot
14:30 | De studentengroepen presenteren zich via een pecha kucha aan de jury.
16.15 | Juryberaad
16:30 | And the winner is… De jury maakt bekend welk idee heeft gewonnen (en waarom).
16:45 | Time to drink. Afsluiting met een hapje en drankje