Wat ooit een idee was door een groep studenten tijdens een van onze summerschools is vandaag de dag realiteit: het Waterstof Tiny House. Vanuit de Regio Deal Zuid- en Oost-Drenthe bouwde de gemeente Hoogeveen, in samenwerking met Alfa-college en Vrienden van Techniek Hoogeveen, aan de realisatie van het Waterstof Tiny House. Het Waterstof Tiny House draagt bij aan de landelijke opgave van de energietransitie en creëert draagvlak voor de toepassing van groene waterstof, door te laten zien dat waterstof in de gebouwde omgeving een volwaardig alternatief is in de energietransitie.

In het Waterstof Tiny House kunnen studenten theoretische kennis opdoen over de toepassing van groene waterstof als energievoorziening voor (bestaande) woningen. Ze kunnen die kennis vervolgens ook toepassen, waardoor een hybride leeromgeving ontstaat. Bij het Waterstof Tiny House wordt een eigentijds lespakketten ontwikkeld voor alle onderwijsniveaus, met als doel jongeren te interesseren voor techniek.

Het Waterstof Tiny House is een gezamenlijk initiatief van gemeente Hoogeveen, Alfa-college en Vrienden van Techniek Hoogeveen, en is gefinancierd vanuit de Regio Deal Zuid- en Oost-Drenthe. Binnen de Regio Deal Zuid- en Oost-Drenthe werken verschillende partijen met elkaar samen aan het verbeteren van de welvaart in de regio. Ook het bedrijfsleven zet expertise en netwerk in om het Tiny House te realiseren, waaronder de partners Bork, H2Planet, Ten Kate Installatietechniek, Concordia, Intergas, Antea Group, Atelier Dutch, het Kennislab voor Urbanisme en the New Energy Coalition.

Bekijk hier de trailer van de lespakketten: