Nu de veiligheid in onze steden steeds vaker onder druk staat kan een veiligheidsexpert bij het Kennislab voor Urbanisme niet ontbreken. En die hebben we gevonden: Durk van der Werf. Vanaf februari komt hij Lab Amersfoort versterken met zijn kennis en skills. Even voorstellen dus.

Pasfoto‘Hallo allemaal, ik ben Durk van der Werf. Mijn laatste jaar van de opleiding Integrale Veiligheid, welke ik in Leeuwarden volg, is inmiddels al halverwege en het is een eer om mijn afstudeerstage bij het Kennislab te mogen doen. Ik heb een passie voor veiligheid en die passie deel ik graag met anderen. De mogelijkheid om na te denken over manieren om de leefbaarheid in de stad te verbeteren en rekening te houden met verschillende invalshoeken is bij het Kennislab aanwezig, en dat maakt het voor mij absoluut een geschikte afstudeerstage.

Ik ben ervan overtuigd dat er door samen te werken met verschillende specialismen en door het betrekken van  burgers bij het thema veiligheid er veel kan worden verbeterd. Zowel op sociaal gebied als op gebied van veiligheid (wat natuurlijk ook nauw met elkaar verbonden is). Veiligheid en beleid hoeft niet saai te zijn, het is maar net hoe je ermee omgaat. Zeker in deze tijd van spanningen is het belangrijk om veiligheid goed te organiseren en er bewust mee bezig te zijn. Om daarin te slagen is een goede basis nodig en daar draag ik graag mijn steentje aan bij om die te creëren.’

Durk zal in het lab o.a. samenwerken met Sabien, die we al eerder voorstelden.