Het Kennislab voor Urbanisme en de Future City Foundation zoeken samen een stagiair voor de leuke projecten die we doen.

Bij het Kennislab voor Urbanisme en de Future City Foundation werken we aan de toekomst van de stad. Dat doen we door vakprofessionals bij elkaar te brengen in waardevolle evenementen die we zelf ontwikkelen en organiseren. Altijd vanuit de inhoud. En die inhoud is het functioneren van de stad op een slimme en duurzame manier. Of het nou gaat over het ontwikkelen van tools voor de slimme stad samen met 50+ partners, het bouwen van een tiny house op waterstof, het schrijven van een boek over hoe je de slimme stad bestuurt, een Zweeds/Spaans/Nederlands project over water & data of meehelpen met het organiseren van een summerschool over groen in de stad en online events voor de smart city community: we doen het.

En we doen het steeds vaker, meer en beter.

We zoeken een stagiair die ons daarbij wil helpen.

Oh ja, als je het leuk vindt om journalistieke artikelen te schrijven. Dat kan ook bij ons.

We zoeken iemand die wil werken aan deze projecten. Je moet daarbij alles doen. Meedenken over de inhoud en vorm, maar ook sprekers benaderen, webteksten schrijven, op onze social mediakanalen spammen, de zoom-room klaarzetten. Je denkt mee over de inhoud en vorm en vervolgens voer je het zo zelfstandig mogelijk uit. Daarbij laten we je vrij zwemmen, maar niet verzuipen. Oh ja, je moet ook af en toe een onderzoekje doen, als we iets willen weten.

Je vindt deze stage leuk als je er van houdt om na te denken en te praten over de stad en het stedelijk leven. En als je creatief bent en van aanpakken houdt. Als je het niet er vindt om een keer een avond door te gaan (events stoppen nooit om vijf uur). We denken en doen. Je wilt veel leren en je weet op voorhand niet precies wat dat is. Je wil in contact komen met professionals bij tal van bedrijven, overheden en andere organisaties.

We bieden een leuke stage (40 uur) in een leuk team van 15 mensen. Je hebt de mogelijkheid om een groot deel vanuit huis te doen. De momenten op kantoor zullen in Amersfoort zijn (loopafstand van centraal station). Hoe vaak verwacht wordt hangt af van waar je woont en de coronamaatregelen. We bieden een passende stagevergoeding.

Je kan reageren door te mailen naar Wendolijn Beukers (w.beukers@kennislabvoorurbanisme.nl)

Als je vragen hebt over deze stage kun je bellen met Wendolijn Beukers via 033 87 00 100.